Monday, April 4, 2011

Dia Bukan Jodohku..

Assalamualaikum..



Bf/Gf curang??
Orang yang korang minat,minat pada orang lain??
Putus cinta??

solution :
A.  Bunuh Diri
B.  Menangis dan menangis dan terus menangis...

Oh no! wake up..jangan jadi bodoh ok.Kalau korang nak pilih solution A,oh pliss...jangan la nak korbankan hidup korang just sebab bf/gf korang tinggalkan korang.hidup korang masih panjang ok.Hey,sedangkan orang yang dah kahwin and then cerai pun still bolehkan teruskan hidup ini kan pulak korang yang x de pape ikatan??ehem.dan jika korang memilih solution B, ok..yang ni pun jangan gak.serius! For solution B ni aku pun dah pernah try,and kesannya result matriks aku teruk! <-- ok kantoi! Tapi aku still thankful to Allah sebab aku still boleh sambung study walaupun dgn result sebegitu rupa. So,buat apa lah korang nak menangis dan menangis dan menangis and so on.Buang masa je ok!Dah la buang masa,apa yang korang buat semua terganggu dan serba tak kena.Even korang menangis air mata darah sekali pun,kalau dia dah tak mahu korang,takkan dia balik pada korang punya.



The best solution is berserahlah segalanya kepada Allah.Berdoalah banyak-banyak.Segala perjalanan hidup kita semuanya telah ditetapkan olehNya.Dan percayalah setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmah yang tersirat.May be korang ditinggalkan Bf/Gf or putus cinta sebab dia bukan jodoh korang.Bukan ke Allah dah janji,semua orang telah ditetapkan jodohnya sendiri.So,kalau dia dah g main jauh-jauh ngan lelaki/perempuan lain,,mungkin dia bukan jodoh korang la.And if sense korang kata "ishk!aku yakin dia tu mesti jadi laki/bini aku punya!"..then,just go on with your life.Tak perlu menunggu dan menunggu dan terus menunggu.Buang masa ok!Kata orang,kalu dah jodoh,,x kemana punya.And believe that lelaki/perempuan yang baik adalah untuk perempuan/lelaki yang baik dan sebaliknya.Sebagai contoh,kalau bf korang tinggalkan korang just sebab terjumpa perempuan yang lebih cun dari korang,then just let it go.Mungkin dia tak cukup baik untuk korang.See?kalau la korang dah kahwin ngan laki macam tu,tak ke meraung korang??Well,kalau di pk2 kan balik,it is better kalau kita dikecewakan sekarang.Betol tak?yela daripada bertahun-tahun u lap i,i lap u..then putus gak??

aku nak share link ni :
http://www.uhibbukumfillah.co.cc/2009/12/memilih-pasangan-idaman.html

**menyintai tidak semestinya memiliki kan??

2 comments: