Friday, February 11, 2011

Kekuatan wifi UiTM

Wifi UiTM memang kuat! Yup! Sangat kuat! Kuat hanya di port-port tertentu je.
Kalau dulu aku dapat bilik yang tak dapat wifi pun.Kalo dapat pon,bape kali la sangat dalam 1 sem tu.Sem ni aku dapat bilik yang leh senang connect wifi.Tapi itu hanya masa awal-awal sem ritu. Sekarang jangan harap! Gila punya payah aku nak connect!


Tapi pape pun aku still boleh connect wifi dalam bilik ni dengan pelbagai gaya dalam keadaan laptop atas lutut. Gaya badan senget. Gaya badan nak jatuh dari kerusi pun ada tapi laptop still atas lutut.Wifi punya pasal! Dah la payah nak connect,pastu connection asyik putus-putus pula tu!

laptop atas lutut 1




laptop atas lutut 2


Tapi walau macam tu sekali pun,aku lagi suka online kat dalam bilik sabab tak yah guna bateri.Kalau aku online kat port-port wifi,aku kena guna bateri.So,berapa lama sangat la aku dapat online.Tak puas!

Hah lagi satu!Aku tak tahan betol bila keluar pintu bilik,nampak modem wifi yang lansung tak pernah ‘on’.Geram! mungkin modem tu dowang pasang hanya sekadar perhiasan semata-mata!

geram!  


modem wifi kat luar bilik

2 comments:

  1. Ok dh tu ade wireless..
    kt cni xde pn, xpakse la bli bokben...huhu

    ReplyDelete